Potrebno je
1,3 l mlijeka
300 gr kristal secera
5 kesica instant zelatina
500 gr slaga
300 gr cokoladnih napolitanki + za podlogu
250 gr ociscenih visanja
50gr rendane cokolade
Priprema
1.
U mlijeko sipajte secer , prokuvajte i ostavite da se hladi. U ohladjeno mlijeko dodajte zelatin i sav slag pa mutite mikserom 10 do 15 minuta ( treba da bude kao lijepo umucen sne ).
2.
Dobijenu smjesu podjelite na dva jednaka dijela.
U jedan dio umjesajte lomljene napolitanke a u drugi visnje .
3.
U pleh oblozen masnim papirom narendajte cokoladu po dnu, sipajte smjesu sa visnjama i preko nje smijesu sa keksom vidi sliku . Na to poredjajte napolitanke ili jos jednostavnije prekrijte je oblandom , zatim sve pokrijte alu-folijom i stavite u zamrzivac da se dobro stegne.
4.
Prije sluzenja tortu izvadite i prevrnite na tacnu 🙂
Posluživanje
Sluzite rashladjeno ……..
EmoticonEmoticon