utorak, 24. svibnja 2016.

ČOKOLADNA TORTA BEZ PEČENJA, ZA POLA SATA GOTOVA! DIVOTICA!!!

Koliko god volim peci kolace toliko me sa vremena na vrijeme obraduje recept kada uopce ne moram ukljuciti pecnicu ili stednjak . Ova cokoladna torta je upravo jedna od takvih i gotova je  u 30 min , a sto duze stoji u hladnjaku to je meksa i finija .

Sastojci

    500 g cokoladnih graham krekera

    Cokoladni preljev
    3 zlice mlijeka
    60 g secera

    60 g maslaca
    3 zlice kakaa u prahu Dolcela

    Nadjev
    100 g maslaca sobne temperature
    120 ml kondenziranog mlijeka
    200 g krem sira sobne temperature
    500 ml slatkog vrhnja
    1 Vanilin šećer Dolcela



Priprema

    1.

    Najprije napravi premaz za korice-krekere tako sto ces sve sastojke staviti u manju posudu i dobro izmijesati , pa lagano zagrijavati uz mijesanje dok se sve ne poveze . Ako zelite mozete sve zagrijati i u mikrovalnoj (30-60 sek.) . Ostavi sa strane do upotrebe .
    2.

    Za nadjev najprije izmuti slatko vrhnje i ostavi sa strane . Zatim pjenasto izmuti krem sir i maslac , pa dodaj kondenzirano mlijeko i vaniliju  .
U dobivenu smjesu umjesaj tuceno slatko vrhnje i to iskljucivo spatulom .
    3.

    Trebate odluciti dali zelite kockastu ili pravokutnu tortu i prema tome odaberite servirni tanjur . Ja sam radila pravokutnu . Sredinu srvirnog tanjura premazi tankim slojem nadjeva ( da se krekeri mogu zalijepiti ) . Poslozi prvi sloj krekera , pa ih premazi sa 2 zlice cokoladnog preljeva , preko preljeva premazi 4-5 zlica nadjeva .
    4.

    Na isti nacin poslozite jos 5 redova , cijela torta sastoji se od 6 redova krekera i 6 slojeva nadjeva . Na kraju cijelu tortu premazi  sa svih strana ostatkom nadjeva . Nemora biti perfektno poravnana jer se ionako cijela torta pospe sa mljevenim krekerima . Spremi tortu u hladnja na 1 sat da se malo stisne prije dekoriranja .
    5.

    Ostatak krekera samelji u mrvice . Raskladjenu tortu pospi sa svih strana cokoladnim mrvicama . Ako zelis tortu dekoriraj sa cokoladnim perlicama , malinama , slatkim vrhnjem i listicima mente . Torta treba odlezati u hladnjaku najmanje preko noci da bi krekeri omeksali i da se moze lakse sjeci . Sto duze stoji torta je ukusnija .
coolinarika.com   (LuAnn)


EmoticonEmoticon