nedjelja, 15. svibnja 2016.

LEDENI VIJENAC SA KEKSOM.. JAKO JEDNOSTAVAN KOLAČ, SAMO UMUTITE, SIPATE U KALUP, POREDATE KEKSE, OHLADITE I JEDETE :) MA EKSTRICA!!



Sastojci
1 l mlijeka
2oo g šećera
100 g Grisa (pšenične krupice) Podravka

2 kom Puding vanilija Dolcela
50 g kokosa
1 kom Vanilin šećer Dolcela
1 kašičica burbon vanilin šećera
50 g maslaca
2 dl slatke pavlake za šlag
još
100 g turskog keksa ili neki čokoladni
50 g čokolade
malo ulja

Priprema
1.
U 3 dl hladnog mlijeka razmutiti puding, i griz, dodati i kokos i izmiješati. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati smjesu sa pudingom i miješati da se zgusne. Ostaviti da se malo ohladi uz povremeno miješanje
2.

Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađen puding pa po malo dodavati umućenu pavlaku i sve dobro umutiti
3.
Smjesu sipati u kalup za kuglof obložen prozirnom folijom i poravnati
4.
poredati ravnomjerno kekse, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći
5.
Ohlađen kolač prevrnuti na tanjir i ukrasiti istopljenom čokoladom
6.
Ostaviti da se čokolada stegne
7.
dekorativan i jako ukusan


EmoticonEmoticon