BEZE KORA:
9 bjelanjaka
25 dag šećera
1 velika žlica jabučnog octa
KREMA:
9 žumanjaka
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
2,5 dl mlijeka
2 vanilin šećera
250 g margarina
4 dl slatkog vrhnja za šlag
oko 0,5 kg jagoda
Priprema
1.
Jajima odvojimo bjelanjke od žutanjaka te od bjelanjaka istućemo čvrst snijeg dodajući šećer i jabučni ocat. Od istućenih bjelanjaka pečemo koru na tepsiji obloženom papirom za pečenje na 150° dok ne poprimi nježnožućkastu boju, a kada je pečena ohladimo je, uklonimo papir za pečenje te je prerežemo na tri jednaka dijela.
2.
Za to vrijeme pripremimo kremu tako da žumanjke pjenasto razmutimo sa šećerom, dodamo brašno, mlijeko i vanilin šećer, lagano kuhamo dok se ne zgusne te ostavimo ohladiti. U ohlađenu kremu dodamo pjenasto izrađen margarin.
3.
U posebnoj posudi istućemo slatko vrhnje.
4.
Tortu slažemo sljedećim redom: bijela kora, krema, jagode narezane na kolutiće, šlag; postupak ponovimo još dva puta.
Posluživanje
Pripremljenu tortu stavimo u hladnjak da se stisne, a režemo je i poslužujemo hladnu.
EmoticonEmoticon