Sastojci:
Podloga
300 gr moto keks ( samleti/usitniti )
100 ml hladnog mleka ili 100 ml cedjena naranca
Krem:
150 gr krem sir ( philadelphia, abc, mascarpone )
250 gr kisela pavlaka ( sa vise procenta masnoce )
200 ml hladnog mleka
200 gr bele cokolade ( otopiti na pari )
2 slaga Hit ( Prasak za penastu kremu )
Priprema
1.
Pomesati samlevene/usitnjene kekse sa mlekom, a potom utisnuti, oblikovati koru u kalup velicine 20 cm. Ostaviti u frizider dok pripremamo krem.
2.
U posudu ulijte 200 ml hladnog mleka.
Dodajte sadrzaj vrecice za slag hit, promesajte i nastavite mesati elektricnom mesalicom najvecom brzinom do cvrstog krema. Ukloniti sa strane
3.
Pomesati sobne temperature sir, kiselo vrhnje, pa dobro promesati, dodati cvrsti slag, pa opet promesati i nakraju umesati prethodno otopljenu belu cokoladu, sjediniti. Kremu istresti na podlogu od keksa.Poravnati i vratiti u frizider na nekoliko sati.
Posluživanje
Posluziti uz sveze voce, umak od voca ( maline, jagode, visnje, ribizle )
EmoticonEmoticon