Sastojci:
1. dio
4 jaja
5 kašika šećera
3 kašike ulja
4 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
2. dio
5 jaja
6 kašika šećera
10 kašika mljevenih oraha
80 gr čokolade
1 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
3. dio
6 bjelanaka
6 kašika šećera
6 kašika mljevenih oraha
2 kašike ulja
3 kašike brašna
1/3 praška za pecivo
Fil
6 žumanjaka
12 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 litre mlijeka
250 grama maslaca
250 grama margarina
Priprema
1.
1. dio
Umutiti jaja i šećer. Postepeno dodati i ostale sastojke.
Preliti na kalup i peći koru na laganoj temperaturi .
2.
2. dio
Umutiti jaja i šećer.
Istopiti čokoladu i dodati zajedno sa ostalim sastojcima.
Ispeći koru.
3.
3. dio
Dobro umutiti bjelanke i šećer. Malo po malo dodavati i ostale sastojke redom.
Preliti na kalup i ispeći koru.
4.
Fil
Umutiti žumanke i šećer, zatim dodati mlijeko i brašno. Sjedinjene kuhati na pari dok se smjesa ne zgusne. Skinuti sa pare i umiksati maslac i margarin.
5.
Poredati kore redosljedom i između svake premazati fil.
6.
Tortu premazati šlag pjenom ili kremom.
Dekorisati orasima, ili jednostavno pustite mašti na volju
coolinarika.com
EmoticonEmoticon