subota, 7. svibnja 2016.

POHOVANE TIKVICE PEČENE U RERNI, PRSTE DA POLIŽETE :)


SASTOJCI:

     tikvice (kolicina po zelji)
     brasno
     jaja
     prezle

     oko 1/2 dcl ulja
     so, kolicina po zelji

PRIPREMA:

Tikvice pripremiti kao i za obicno pohovanje, oljustiti, iseci na tanke ploskice, posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocediti ih i uvaljati ih u brasno, jaja, prezle.
Redjati ih u pleh koji ste blago premazali, cetkicom, uljem, odmah redjati tikvice i na svaku naneti po dve, tri kapi ulja, koliko spadne sa cetkice. Staviti ih u ugrejanu rernu, na 170 stepeni.  Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica, samo preokrenite i ostavite ih da se dopeku. To je sve, jako jednostavno i ukusno, narocito zato sto zadrzavaju onu krckavost :). Patldzan je jos lepsi, ovako pohovan, od tikvica..normalno, moze i bez sira :)!


EmoticonEmoticon