četvrtak, 5. svibnja 2016.

PILEĆE ŠNICLE U JOGURTU, JEDAN RUČAK OD KOJEG ZASTAJE DAH..

Najcesce koristim piletinu! Ovo je jedan takav rucak

SASTOJCI
500 g cureceg belog mesa ili pilećeg mesa
4 dl jogurta
100 g trapista

100 g hlebnih mrvica
2 kasike persuna
po ukusu biber, so
malo ulja.

PRIPREMA

Trapist izrendati na krupno, persun sitno iseckati a meso iseci na snicle. U odgovarajucoj posudi izmesati trapist, persun i hlebne mrvice. Snicle pobiberiti i posoliti po ukusu, umakati u jogurt i valjati ih u smesu sa trapistom.

Vatrostalnu posudu podmazati uljem, sloziti pripremljene snicle, preostali jogurt i smesu za paniranje preliti preko njih i pokriti alu folijom. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Skinuti alu foliju i ostaviti snicle da se zapeku do rumene boje.

Posluživanje:

Posluziti uz prilog i salatu po zelji


EmoticonEmoticon