četvrtak, 2. studenoga 2017.

RECEPT ZA ORIGINALNE PEKARSKE KIFLE… Mekane ko dusa, jednostavno fantastične…


Sastojci:

1200 gr. brasno
600 ml. mineralne vode
100 ml. mlaka voda
200 ml. ulje
1 1/2 zlica kvasac
1 zlica secer
1 zlica sol
3 zlice ulje
krupna sol
100 gr. margarin

Priprema:

U 100 ml. mlake vode promesajte kvasac sa zlicu secer i zlicu brasno i ostavite da nadodje. Brasno promesajte sa solom pa dodajte nadosli kvasac ,mineralnu vodu koju ste zagrejale da bude mlaka i ulje i zamjesite glatko testo. Premazite ga malo uljem i ostavite da nadodje. Kidajte loptice velicine breskve ,rasukajte cetvrtasto, zasecite nozom i premazite malo margarinom. Redite u pouljen pleh. Premazite ih uljem i pospite krupnom soli slika i ostavite da nadodju. Pecite u zagrejanu pec na 180 stupnjeva dok porumene. Odma ih premazite s malo uljem da imaju ljepi sjaj

Posluživanje:
Od testo za ove kiflice mozete napraviti i pekarski kruh ..napravite loptice, premazite ih uljem ,pospite solom i ostavite da nadodju pa ih pecite dok porumene…


EmoticonEmoticon