srijeda, 13. rujna 2017.

ISPEKLA SAM MESO PO OVOM RECEPTU, MUŽ I DEČICA SU ODUŠEVLJENI.. A I JA SAM ... ;)


Sastojci
    1kg svinjskog karea ili plećke
    1 pakovanje tankih listova slanine
    so, smeđi šećer, beli luk
    povrće - krompir i šargarepa


Priprema

    1.

    Meso treba oprati i malo posušiti papirnim ubrusom. Osoliti pa odgore posuti sitno iseckan beli luk, 2-3 češnja; i 2 - 3 kašike smeđeg šećera. Preko svega toga poslagati listiće slanine.
    2.

    Rernu zagrejati na 150°C . Meso staviti u posudu sa poklopcem i bez dodavanja vode ili masnoće , peći 4sata.
    3.

    Poslednji sat dodati isečeno povrće i nastaviti sa pečenjem.

Posluživanje

Meso poslužiti uz zelenu salatu.

Ja sam ovog puta pekla kare, ali je sočnije ako se koristi plećka.


EmoticonEmoticon