ponedjeljak, 4. rujna 2017.

HAVANA TORTA

Ovo je moja verzija havana torte, brza lagana za napravit, jednostavna i jaaaako ukusna !!!

Sastojci

    tijesto
    3 jaja
    3 žlice šećera
    3 žlice brašna
    malo praška za pecivo

    krema
    1/2 l mlijeka
    1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
    15 dkg šećera
    1 kesica želatine u prahu od 10gr
    15 dkg poprženih lješnjaka
    15 dkg napolitanki sa lješnjacima (jadro)



Priprema

    1.
    ugrijat peć na 160°C
    2.

    Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.
    3.

    Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag
    4.

    Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
    5.

    Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)
    6.

    Ukrasite po želji,... ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice (trebala su mi 3 šlaga), jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje :)

Posluživanje

Ako se ipak odlučite za slojeve (tj. redove između kreme)...podijelite kremu na tri dijela ..

Stavite prvi dio kreme na biskvit i pospite smjesu od lješnjaka i keksa, stavite koji min. u led (samo da se malo stegne da vam se ne pomiješa drugi sloj kreme i keksa), to ponovite još jedan put s tim da završite sa lješnjacima i keksom ...ili kako volite možete imat dva sloja lješnjaka i keksa i završit sa kremom ;)


EmoticonEmoticon