petak, 1. srpnja 2016.

MOJ DANAŠNJI RUČAK JEDNOSTAVAN I UKUSAN DOBAR I KADA SE OHLADI A MUŽU POSEBNO DRAG

Vecina od nas zna za ovo tradicionalno jelo u Sumadiji, ali za one koje bi ipak probale sledi recept sa tacnim merama :)))



Sastojci
    500 g tankih kora za pitu
    250 g punomasnog sira
    2 jajeta
    malo ulja
    i jos oko 1 dl ulja za przenje

Priprema
Umutiti jaja sa sirom u penastu masu.
    Ako nije dovoljno kompaktna i spremna za
    premazivanje kora, dodati malo ulja.
    2.
      Kore za pitu preseci po duzini na pola i filovati ih.
    3.
   Premazati koru celom duzinom filom od sira,
    saviti krajeve da ne curi fil i smotati kao rolnicu.
    4.
    Zagrejati ulje i prziti pituljice sa obe strane da budu rumene.
    Posluziti uz jogurt. 


EmoticonEmoticon