subota, 16. srpnja 2016.

ČOKOLADNI UŽITAK BEZ JAJA – GOTOV ZA 15 MINUTA !!


SASTOJCI:

    Tjesto (solja od 2 dl.)
    2 solje brasna
    2 solje secera
    1/2 solje ulja
    2 solje jogurta
    2 kasicice sode bikarbone
    2 kasicice kakaoa (tamnijeg) 
    Preliv:
    10 kasika secera
    10 kasika mljeka
    100 g. maslaca
    100 g. cokolade
    1 kasika ruma (po zelji).

PRIPREMA:

U posudu za mucenje stavite brasno,sodu bikarbonu,i kakao.Dodajte secer,i dobro promesajte. Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka. Pleh okrugli oblozite papirom za pecenje i sipajte masu.
Pecite na 220 °C u zag.rerni oko 30 min. Za to vreme dok se kolac pece napravite preliv. U posudicu stavite seckani maslac,mleko,secer,cokoladu,i po zelji rum i mesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv a to bude brzo.


EmoticonEmoticon