petak, 15. srpnja 2016.

KADA VIDITE KAKO OVA NANA PRAVI UKUSNI PITU UVIJEK ĆETE JE SPREMATI PO OVOM RECEPTU


Sastojci
2 pakovanja kora za gibanicu – deblje, domaćinske kore
1 kg mlevenog junećeg mesa
2 struka velikog praziluka isečenog na listiće
300 gr šampinjona isečenih na listiće i obarenih
4 jaja
500 gr krupno narendanog sira kačkavalja, ili trapista
soli, bibera, kisele vode, vegete

Priprema:
Prvo se na malo ulja proprži mleveno meso, zatim se u njega dodaju pripremljeni (isečeni i obareni) šampinjoni, onda praziluk, pa biber, so, vegeta – sve prema vašem ukusu. U toku prženja – da ne bi zagorelo – dodajete kisele vode, oko 200 ml je dovoljno, i mešate dok ne ispari a fil postane gust.
Kad se sve lepo izdinsta, sklonite sa vatre, dodajte 4 jaja i promešajte.
Pužiće pravimo od 3 kore, smotamo kao štrudlu pa uvijemo u oblik puža. Tako radimo dok ne potrošimo sav fil i sve kore. Poslažemo na tepsiju, poprskamo sa kiselom vodom i stavimo da se peče. Oko 40 minuta na 200 stepeni.
Pred sam kraj pečenja, izvadimo tepsiju, pospemo trapist po pužićima i vratimo u rernu na minut da se sir samo otopi .
Obavezno kad završite pečenje ocedite ulje iz tepsije, jer i sir je mastan i sigurno će biti po tepsiji viška.
Služite uz zelenu salatu prelivenu dresingom od jogurta, idealno je


EmoticonEmoticon