četvrtak, 28. srpnja 2016.

HRSKAVO ZAPEČENO POVRĆE SA SIROM

Najbolji način da u svoju ishranu unesete zdravlje jeste da povrće jedete sveže, ali ako ipak želite da ga termički obradite, najbolja opcija za to je rerna!Dodajte začine i sir i dobićete fantastičan lak i dijetalan obrok koji se sprema očas posla i koji možete poslužiti kao laganu večeru ili prilog glavnom jelu uz ručak.
Pogledajte recept i saznajte koliko se lako pravi zapečeno povrće sa sirom.

Potrebno sastojic:

Tikvice,
Paradajz,
Krompir,
Patlidžan,
Crni luk,
ili bilo koje drugo povrće po izboru,
Biljni začin,
Maslinovo ulje,
Sir po ukusu.


* Količina nije strogo određena, sve prilagodite svom ukusu.

Priprema:

Svo povrće iseckajte na tanke kriške  začinite biljnim začinom.

Dno pleha premažite uljem, pa povrće složite uspravno. Naizmenično redjate paradajz, tikivce, krompir, luk.
Ubacite u rernu zagrejanu na 200oC. Kada krompir omekša (njemu najviše vremena treba) izvadite pleh, narednajte sir preko povrća i vratite da se zapeče.

Poslužite toplo! Prijatno!
Izvor: mogujatosama.rs


EmoticonEmoticon