četvrtak, 28. srpnja 2016.

ISPECI PA RECI NAJBRŽA I NAJUKUSNIJA PITA ZA KOJU ĆE VAM NEKO DATI RECEPT


SASTOJCI

Za kore:

    500 gr brasna
    1 jaje
    1/4 kasikice soli
    2 kasike ulja
    cca 320 ml tople vode (po potrebi_


Za nadjev:

    300-400 gr mladog sira ili Rikote
    3 jaja
    po zelji kiselog vrhnja
    1/4 kasikice soli
    Puter I ulje za premazivanje


Priprema:


Umijesiti tijesto za pitu dodavajuci polagano vodu dok ne dobijemo tijesto tvrdoce usne resice. Podijeliti u 3 dijela, natrijeti na brasnu da dobijete glatko tijesto te namazati uljem. Pokriti providnom folijom, stoljnjakom I ostaviti na toplom po mogucnosti oko 1 sat. Razvlaciti kore otprilike velicine lima za pecenje, pouljiti I ostaviti da odstoji dok I druge dvije kore razvucemo isto. Ukljuciti rerun na 425 F ili 220 C. Vratiti se prvoj kori, razvuci je preko cijelog stola, prerezati na 4-5 dijelova I nadjevati sirom. Rolati u male zvrkice I stavljati u lim za pecenje. Kad smo zavrsili sa svim korama, pitu namazati puterom ili uljem I staviti peci. Pecemo je oko 1/2 sata na 220 I onda jos 10tak minuta na 170. Posluziit uz omiljenu salatu, jogurt ili kiselo mlijeko, kao predjelo ili glavno jelo.


EmoticonEmoticon