srijeda, 30. prosinca 2015.

TZATZIKI SOS - MOŽE SE POSLUŽITI KAO POSEBNO JELO ILI KAO SOS ZA MESO, POVRĆE ILI KROMPIR

Ako želite pripremiti neobičan sos, obratiti pažnju na tradicionalni grčki sos- Tzatziki. Neverovatno ukusno i lagano jelo, i jednostavno za pripremu.
Tzatziki sos - ukusno i lagano jelo
Tzatziki, veoma popularan sos grčke kuhinje, koji  neverovatnom brzinom stiče poštovaoce i kod nas. Sos je zaista ukusan: ima odličan osvežavajući ukus i pikantnu aromu.

Može se poslužiti kao posebno jelo, ili kao sos za meso, povrće ili krompir. Možete ga jedostavno jesti i sa hlebom.

Tzatziki sos. Recept.

Biće potrebni sledeći sastojci:

– 1 krastavac

– 250 ml gustog (punomasnog) jogurta

– 2 čena belog luka

– 1 kafena kašičica maslinovog ulja

– 1-2 kafene kašičice soka od limuna

– 20 gr mirođije

– so i biber po ukusu

Priprema:


Krastavac operite, oljuštite i sitno narendajte.


Da sos ne bude suviše tečan, ocedite sok od krastavca, možete kroz gazu.


Sitno iseckajte beli luk ili ga propustite kroz presu za luk.


 
Mirođiju operite, osušite i sitno iseckajte. Sve promešajte.


Dodajte jogurt, maslinovo ulje i sok od limuna. Posolite i pobiberite.


Pre posluženja sos ohladite u frižideru.


Prijatno!
Izvor: uspesnazena.com


EmoticonEmoticon