nedjelja, 27. prosinca 2015.

JEDNOSTAVAN I OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ SA JABUKAMA I PUDINGOM


Sastojci
Tijesto:
3 jaja
180 gr šećera
3 dl mlijeka
2 dl ulja
300 gr brašna
1 praška za pecivo
Nadjev:

1 kg oguljenih jabuka
1 l vode
2 pudinga od vanilije
2 vanilin šećeara
6-7 kašika šećera
4 dl slatkog vrhnja

Priprema
Tijesto:
1.
Pjenasto izmiješati 3 žumanjka i 180 gr šećera, dodati polako 2 dl ulja, 3 dl mlijeka, 300 gr brašna, prašak za pecivo i na kraju snijeg od 3 bjelanjka. Pažljivo izmiješati, staviti u
namazan lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 170°C oko 30 minuta.
Nadjev:
1.

Jabuke oguliti i izrezati na kriške, te ih kuhatu u 1l vode oko 15 minuta ( paziti da jabuke ostanu cijele da se ne raspadnu prilikom kuhanja ).
Izvaditi  jabuke iz vode i složiti ih na ohlađen biskvit i posuti ih sa vanilin šećerom, a u preostaloj vodi skuhati 2 pudinga od vanilije sa šećarom. Vruć puding preliti preko jabuka.
Umutiti 4 dl slatkog vrhnja i premazati kolač.

www.coolinarika.com


EmoticonEmoticon