ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

DOMAĆA GIRO (GIROS, GYROS) PITA



Sastojci za 4 osobe
4 saljice brasna
1 kesica brzog kvasca
1 ½ saljica tople vode
1 kasicica secer
1 kasika so
1 kasika maslinovo ulje
saljica= za belu kafu

Priprema
1.
U posudi staviti kvasac i secer, zaliti sa ½ salice vode i ostaviti da kvasac krene.
2.
U posudi za mesanje brasna, dodati so i malinovo ulje, kvasac i preostalu saljicu tople vode.
3.
Umesiti meko testo.
4.
Ostaviti na toplom mestu da se obujam udvostruci.
5.
Zagrejati rernu na 180⁰.
6.
Razmesite testo i podelite na male loptice (ja sam pravile male, pa bilo ih je 12), a Vi mozete vece (ako pravite giros sendvic). Oblikujte pite pritiskom prstima.
7.
Peci u plehu sa papirom, na prvoj donjoj resetci oko 2-3 minuta, sa obe strane. (moraju ostati beli)
8.
Tople pite umotati u kuhinsku krpu, a kad se ohlade u najlonsku kesu. (Ovako pripremljene mogu se zamrznuti.)
9.
Na tavi staviti malo ulja, pite peci sa obe strane, dok ne zarumene.
Jedu se tople! :)
coolinarika.com


EmoticonEmoticon