Recept sa poljskog bloga "Moje male czarowanie". Sirup je prelep, upravo danas pravila sam ga opet :) Bagrem najbolje brati kad je suncan, lep dan- nikako kad su cvetovi vlazni.
sirup od bagrema
Sastojci
Broj osoba:
6 osoba
1 casa= 250 ml
28 grancica bagrema
2 case vode
500g secera
1,5 kasicica limuntusa
Priprema
Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
1
Grancice sa cvetovima dobro oprati i osusiti na krpi.
2
Prokuvati vodu sa secerom, ostaviti da se prohladi. U prohladjeno dodati limuntus, promesati i ostaviti da se ohladi skroz. U hladan sirup staviti bagrem.
3
Dobro poklopiti serpu (ja sam stavila alufoliju umesto poklopca). Ostaviti na hladnom i tamnom mestu da odstoji 24 h.
4
Posle tog vremena procediti sirup, staviti ga u serpu da provri. Vruc sipati u tegle ili flase, dobro ih zatvoriti, utopliti i ostaviti da se polako hlade (tegle moze se okrenuti naopacke).
Posluživanje
Od ove kolicine sastojaka dobit cete oko 600 ml sirupa.Ukoliko zelite vise poduplajte ili potruplajte sastojke :) . Razrediti sa vodom po ukusu (dosta je slatko). Sirup ima jako prijatan i miris, i ukus- toplo preporucujem da ga probate :)
Izvor: coolinarika.com
Unordered List
utorak, 10. svibnja 2016.
SIRUP (SOK) OD BAGREMA - RECEPT
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon