utorak, 10. svibnja 2016.

SIRUP (SOK) OD BAGREMA - RECEPT

Recept sa poljskog bloga "Moje male czarowanie". Sirup je prelep, upravo danas pravila sam ga opet :) Bagrem najbolje brati kad je suncan, lep dan- nikako kad su cvetovi vlazni.
sirup od bagrema
 sirup od bagrema
Sastojci

Broj osoba:
    6 osoba

     1 casa= 250 ml
     28 grancica bagrema
     2 case vode
     500g secera
     1,5 kasicica limuntusa

Priprema

Vrijeme pripreme:
    30 min
Težina:
    Jednostavno

    1
    Grancice sa cvetovima dobro oprati i osusiti na krpi.
    2
    Prokuvati vodu sa secerom, ostaviti da se prohladi. U prohladjeno dodati limuntus, promesati i ostaviti da se ohladi skroz. U hladan sirup staviti bagrem.
    3
    Dobro poklopiti serpu (ja sam stavila alufoliju umesto poklopca). Ostaviti na hladnom i tamnom mestu da odstoji 24 h.
    4
    Posle tog vremena procediti sirup, staviti ga u serpu da provri. Vruc sipati u tegle ili flase, dobro ih zatvoriti, utopliti i ostaviti da se polako hlade (tegle moze se okrenuti naopacke).

Posluživanje
Od ove kolicine sastojaka dobit cete oko 600 ml sirupa.Ukoliko zelite vise poduplajte ili potruplajte sastojke :) . Razrediti sa vodom po ukusu (dosta je slatko). Sirup ima jako prijatan i miris, i ukus- toplo preporucujem da ga probate :)
Izvor: coolinarika.com 


EmoticonEmoticon