utorak, 17. listopada 2017.

ZABORAVITE RAZVLAČENJE KORA I SVE POZNATE METODE: OVO JE NAJBOLJI BUREK KOJEGA ĆETE IKADA PROBATI, A GOTOV JE ZA TREN

Za pripremu jela potrebno vam je oko sat vremena, ali i znatno manje truda nego što se ulaže u pripremanje klasičnog bureka. Stoga, bacite se na posao!

Sastojci
– 700 g mljevenog mesa
– crveni luk
– pet jaja
– 400 ml kiselog vrhnja
– 0,5 l mineralne vode
– sol
– papar
– 500 grama kora za štrudle

Priprema:

Na ugrijanom ulju prepržito sitno nasjeckan luk dok ne postane staklast, dodajte mu sol i papar, a količinu odredite sami po vlastitom ukusu. Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio boju, počnite slagati burek. Namastite lim za pečenje, a svoj burek složite na stolu. Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa te nastavite dok ne potrošite kore i nadjev. Zarolajte burek u oblik puža, stavite u lim za pečenje. U međuvremenu izmutite jaja, vrhnje, malo soli i mineralnu vodu te prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 stupnjeva.


EmoticonEmoticon