ponedjeljak, 23. listopada 2017.

MIRISNE I MEKE POGAČICE - ZA DORUČAK PUN LJUBAVI!


Sastojci
Tijesto:
600 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 žličica šećera
½ vrećice Kvasac instant Dolcela
1 jaje
50 g maslaca
100 ml kiselog mlijeka
100-130 ml tople vode
Nadjev:
200 g svježeg kravljeg sira
1 jaje
100 g domaće slanine
malo soli
Za premazivanje:
1 jaje
Za posipanje:
sjemenke kima ili sezama

Priprema
1.
U brašno umiješajte sol, šećer i kvasac te dodajte jaje, rastopljeni maslac i kiselo mlijeko. Postepeno dodajući toplu vodu zamijesite glatko mekano tijesto.
2.
Tijesto ostavite da se diže dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
3.
Pripremite nadjev tako da u razrađeni sir umiješate jaje, sitno narezanu slaninu i posolite po potrebi.
4.
Tijesto razdijelite na 12 kuglica. Pomoću dlana razvucite tijesto, stavite nadjev i savijte u lopticu.
5.
Loptice posložite u maslacem premazan kalup za muffine. Premažite ih razmućenih jajetom, pospite sjemenkama i ostavite malo stajati (10-20 minuta).
6.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 30 minuta.
7.
Pečene loptice prekrijte krpom i ostavite da se malo ohlade.
8.
Pogačice u slatkoj varijanti...

Posluživanje
Pogačice poslužite s domaćim kiselim mlijekom.
Savjet
Dio brašna možete zamijeniti integralnim, raženim ili heljdinim brašnom.
Izvor: coolinarika.com


EmoticonEmoticon