subota, 19. ožujka 2016.

ZA MENE NEMA LJEPŠE KOMBINACIJE OD GLJIVA I PILETINE, ALI VI MOŽETE KORISTITI BILO KOJE MESO ZA OVAJ RECEPT



Sastojci
500 gr pilećih prsa
4 kašike putera
1 luk

150 gr gljiva
250 ml pileće super ili kocka
1 kašika brašna
½ limuna sok
peršun

Način pripreme
    Pileća prsa izrežite i istucajte.
    Posolite i pobiberite.
    U tavu stavite polovinu putera i na njemu popržite pileće filete.
    Izvadite na tanjir i u istoj tavi popržite sitno sjeckani luk pa dodajte gljive i dinstajte dok ne ispari višak vode.

    Uspite pileću supu, sok od limuna i kašiku brašna te kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
    Vratite pileće šnicle i pospite peršunom pa servirajte.


EmoticonEmoticon