petak, 18. ožujka 2016.

ČOKOLADNI LEDENI VJETAR! AKO NE PROBATE NEĆE ZNATI KOJE JE OVO ZADOVOLJSTVO!

Kolac koji je apsolutni favorit svim clanovima moje obitelji. Obavezan je na svim rodjendanima, proslavama i okupljanjima.

SASTOJCI:
KORE:
9 bjelanjaka
30 poravnatih zlica secera
2 zlice brasna
1 zlica octa
prstohvat soli
1 zlica maraschina
KREMA:
9 zutanjaka
700 ml mlijeka
10 zlica secera
8 - 9 zlica brasna
malo vanilije
100 g cokolade
margarin ili maslac
potrebno je jos
0,8 - 1 l slatkog vrhnja

PRIPREMA:

Zagrijte pecnicu na 150oC. Istucite bjelanke s prstohvati soli u cvrst snijeg. Miksajuci dodajte jednu po jednu zlicu secera, a na kraju lagano umijesajte ocat, brasno i maraschino. Veliki lim za pecenje (onaj koji ste dobili s pecnicom) premazite margarinom, oblozite papirom za pecenje, a zatim opet premazite margarinom. Istresite smjesu, poravnajte i pecite na 150oC cca sat vremena, pa hladite u iskljucenoj pecnici. Kad se kora ohladi, odvojite ju od papira i prerezite uzduzno na tri trake.
Za kremu istucite zutanjke sa secerom, dodajte brasno, mlijeko i malo vanilije. Kuhajte na pari dok se krema ne zgusne. Kad je kuhana, kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio stavite cokoladu narezanu na kockice i mijesajuci ju otopite (krema mora biti vruca). Ohladite kreme, a zatim u svaku umijesajte cca 125 g maslaca ili margarina. Slatko vrhnje istucite u slag. Na dno pravokutnog pladnja stavite jednu koru, premazite s pola cokoladne kreme, zatim s pola kreme od vanilije i premazite slagom. Stavite drugu koru, drugu polovicu cokoladne kreme, drugu polovicu kreme od vanilije i premazite slagom. Stavite trecu koru i premazite cijelu tortu slagom.


EmoticonEmoticon