ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

JEDNOSTAVNA TORTA SA MOKRIM ČOKOLADNIM BISKVITOM I GANACHEOM - PUNI ČOKOLADNI OKUS..PREPORUČUJEM ISTINSKIM LJUBITELJIMA ČOKOLADNIH TORTI


Sastojci
250 g šećera
225 g glatkog brašna
60 g kakaa
1 prašak za pecivo
1 mala zlicica sode bikarbone
1 mala žlicica soli
2 jaja

200 ml mlijeka
125 ml ulja
200 ml kipuće vode

Priprema
1.
U jednoj zdjeli promješamo sve suhe sastojke ( zlicom ). U drugoj zdjeli promješamo sve mokre sastojke osim vode (jaja,ulje,mlijeko).i dodamo ih u suhe sastojke,lagano mjesajuci.
Kad je dobro izmješano, polako dodajemo kipuću vodu,konstantno mješajući.
Kalup ( promjera 26 ) nauljiti i pobrasniti. Biskvit se peče na 180 stupnjeva (bez ventilacije), 30 minuta.

Kad se ispeče pustite da se hladi 10 min. te ga onda izvadite iz kalupa.
Krema : Otopite 500 g mlijecne cokolade na laganoj vatri,maknite s vatre,umijesajte 500 ml vrhnja za slag i konstantno mjesajte pjenjacom.
Krema je odmah spremna za mazanje.
Napomena :
- Ja sam pekla 2 biskvita, znaci ne od jedne smjese dva biskvita, nego 2 smjese.
 - Kremu sam podijelila na pola,
- Smjesa za biskvit ce vam biti rijetka,ali ne brinite, tako mora biti.
- Biskvit ce se mozda malo napuhati u sredini,ali ne brinite,kad ga izvadite iz pecnice,uzmite veliku zlicu i spljostite ga dok je vruc.Prekrijte kalup folijom,i kuhinjskom krpom, okrenite ga naopako,i ostavite tako da se hladi. Ona strana sto je bila na dnu,neka vam bude na vrhu torte, jer je ravna. Slazite u kalupu: biskvit,krema,biskvit krema.Stavite na hladjenje.
Ukrasite po zelji :)


EmoticonEmoticon