nedjelja, 15. listopada 2017.

BRZE KROFNE IZ RERNE...NARASTU OGROMNE, BEZ PRŽENJA U DUBOKOM ULJU!


Sastojci

-70gr putera
-125 gr mleka
-125gr vode
-2 komada jaja
-1 kesica vanilin šećer
-500gr glatkog brašna
-malo soli
-55gr otopljenog putera za premazivanje krofni

Priprema:

Kvasac pomešati sa brašnom, vanilinim šećerom. dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo. Testo ostaviti da se udupla. Kada je testo fino poraslo pristupiti razvijanju, testo razviti ne baš tanko malo deblje i čašom vaditi krugove. U tepsiju staviti pek papir i premazati ga sa rastopljenim puter. Svaku krofnu odozgo namazati sa puterom i pustiti da u tepsiju nadodju.
Nadošle krofne peći na 250 stepeni oko 20 minuta. Vruće pečene krofne premazati rastopljenim puterom (55 g putera rastopiti i premazivati). Gotove krofne posuti kristal šećerom i odozgo staviti malo šećera u prahu. Prijatno Kad se krofne ohlade mogu se napuniti po želji .U špric za torte staviti omiljeno punjenje i probušiti krfnu pa istisnuti punjenje. Prijatno .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com


EmoticonEmoticon