utorak, 18. srpnja 2017.

TORTA SA VIŠNJAMA I NAPOLITANKAMA - BEZ PEČENJA..PRAVA LJETNA TORTA KOJA ĆE VAS OSVJEŽITI POPUT SLADOLEDA!

Ovo je torta koja se ne pece,lijepa,osvježavajuca,pravo ljetna..♥

Sastojci
KORA
250g napolitanki(sa kremom od lješnjaka)
100g margarina
3 žlice ulja
za KREMU
1 staklenka višanja
10 listica želatine ( ili 1 i pola kesice)
1 žlica limunovog soka
400g vocnog jogurta od višanja
500ml dukat Brzo i fino-vrhnje za šlag
50g šecera
50g napolitanki
15 keksica(plazma,kent)
200ml soka iz kompota

Priprema
1.
Napolitanke izribamo na ribež,dodamo margarin i ulje.
2.
Dobro izmješamo i prsten za tortu promjera 26cm premažemo uljem.
3.
Stavimo papir za pecenje u obliku torte i na to stavimo smjesu.
4.
Utisnemo prstima formirajuci tortu.Ostavimo u frižideru da se stegne.
5.
Za kremu prvo omekšamo želatinu, onako kako piše na kesici.
6.
Zagrijati sok od višanja(od kompota) kojem dodate sok od limuna i šecera
7.
Želatinu rastopite u soku i smaknite sa šporeta i ostavite da se ohladi.
8.
Prije stvrdnjavanja kreme, dodajte vocni jogurt i promješajte.
9.
Mikserom izmiksajte vrhnje za šlag, te ga umješajte u kremu.
10.
Napolitanke narežite na kockice i umješajte u kremu.
11.
Dodajte višnje i sve dobro izmješajte.
12.
Na koru slažite pola kreme, plazma keks umočite u preostali sok od višnje.
13.
Stavljajte plazmu i drugi dio kreme.Ostavite jedan dio da ukrasite tortu..
14.
Držite u hladnjaku 3-4 sata.Najbolje preko noci.
15.
Sutradan oprezno ispod torte izvucite papir za pecenje i uklonite
prsten za tortu. I UŽIVAJTE U TORTI!!
Posluživanje
Moram napisati da ja nisam puno cekala da je isprobam, poslije 3 sata sam je jela.Torta je idealna za ljeto, osvježavajuca i kiselog okusa poput sladoleda!!
Izvor: coolinarika.com   (TROVA, Cook Buddy)


EmoticonEmoticon