nedjelja, 23. srpnja 2017.

KREMASTI SLADOLED ROLAT SA MALINAMA

Ukusan i osvježavajući desert sa sezonskim voćem. Možete ga, naravno, pripremati i onda kad nije sezona malina, tako što ćete umjesto svježeg upotrijebiti smrznuto voće. 

Sastojci:

    ● 3 velika jaja
    ● 50 ml vrele vode
    ● 200 g šećera u prahu
    ● 1 burbon vanilin šećer
    ● 100 g brašna
    ● 1 žličica praška za pecivo
    ● prstohvat soli
    ● 200 g malina
    ● 1 kesica vanillin šećera
    ● 3 kašike kornfleksa
    ● 250 g neslanog krem sira
    ● 150 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Pjenasto umutite žumanca, vodu, 100 g šećera u prahu (100 g ostavite za fil) i vanilin šećer. Dodajte brašno pomiješano (najbolje prosijano) s praškom za pecivo.
Napravite snijeg od bjelanaca i malo soli, pa ga umiješajte u smjesu, ali pri tome nemojte koristiti mikser, nego miješajte ručno, laganim pokretima, teka da se smjesa ujednači.
Smjesu prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Pečeni biskvit, zajedno s papirom za pečenje, odmah urolajte, prekrite ga vlažnom krpom i ostavite da se ohladi.
Dok se biskvit hladi, mikserom umutite krem sir sa preostalih 100 g šećera u prahu i slatkim vrhnjem.
Ohlađen rolat odvijte, premažite ga filom (ostavite dio fila za premaz rolata izvana), preko pospite sa tri kašike izmrvljenog kornfleksa, odozgo rasporedite maline nasjeckane na komadiće i pospite ih vanilin šećerom. Uvijte u rolat.
Izvana rolat premažite preostalim filom i ukrasite malinama. (Ako želite da na njemu bude dosta malina, onda će vam trebati više od 200 g.)
Stavite u frižider da se dobro ohladi.


EmoticonEmoticon