srijeda, 19. travnja 2017.

KOLAČ "VUKOVARSKE KOCKE"


Sastojci


     1 pakovanje rozen kora
    Bijela krema
     5 dcl mlijeka
     2 pudinga od vanilije + 125gr šećera
     100gr bijele čokolade
     5dkg mlijeka u prahu
     100gr margarina
     100gr lemon curd creme
    Tamna krema
     5dcl mlijeka
     2 pudinga od vanilije + 125gr šećera
     100gr crne čokolade (60% kakaa)
     150gr lješnjaka
     100gr margarina
    Glazura
     100gr tamne čokolade
     50gr margarina
     1 mala žličica ulja

Priprema

Vrijeme pripreme:
    60 min
Težina:
    Jednostavno

    1
    Najprije popržite lješnjake, ogulite koricu i sitno sameljite.

    Za bijelu kremu
    1
    Puding sa šećerom izmješajte u 0,5 dcl mlijeka da dobijete glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte, pa mu dodajte puding i kuhajte nekoiliko minuta kao što inaće kuhate pudinge. U vrući puding umiješajte izlomljenu bijelu čokoladu i lemon curd cremu dok vam se sve fino ne poveže. Malo  prohladite i u mlako umiksajte margarin koji ste izmiksali s mlijekom u prahu. Ostavite da se potpuno ohladi.
    Za tamnu kremu
    1
    Puding sa šećerom izmješajte u 0,5 dcl mlijeka da dobijete glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte, pa mu dodajte puding i kuhajte nekoiliko minuta kao što inaće kuhate pudinge. U vrući puding umiksajte kockice tamne čokolade i mljevene lješnjake. Umlako umiksajte margarin. Ostavite da se potpuno ohladi. Obje kreme pokrijte prozirnom folijom dok vam se hlade da vam se ne stvori korica na vrhu.
    Slaganje kolača
    1
    Na tacnu stavite prvu koru i premažite s četiri žlice tamne kreme. Pokrijte drugom korom, malo ju dlanovima zagladite, pa premažite s četiri žlice bijele kreme. Ponovo pokrijte korom, pa postupak ponavljajte dok ne potrošite kreme. Zadnju koru ne premazujte. Meni je ova količina bila dovoljna za dobiti četiri sloja bijele i četiri sloja tamne kreme. To će ovisiti i o veličini vaših kora.
    2
    Kad ste kolač nafilovali, pokrijte ga papirom za pečenje, položite na njega neku dasku ili tepsiju veličine kora i opteretite s nekih dva tri kilograma. Ostavite preko noći tako opterećeno na sobnoj temperaturi.
    3
    Kolač prelijte glazurom. Ja sam koristila ovu glazuru. Sad stavite u frižider da vam se glazura lijepo stegne. Kolač je kremast i fino se reže, a još je ukusniji kad ostane jedan dan i kad korice upiju kremu.
    Izvor: coolinarika.com


EmoticonEmoticon