Recent Posts

JUNEĆE ŠNICLE S NJOKIMA OD KRUHA - PRIJEDLOG ZA NEDJELJNI RUČAK

Ako želite zaintrigirati svojim kulinarskim umijećem, pripremite ovaj gurmanski ručak koji možete poslužiti u svakoj prilici. Svi će hvaliti vaše umijeće, a užitak će biti višestruk!
Sastojci
    1 glavica kapule
    3 žlice ulja
    ½ dcl vode
    2-3 češnja češnjaka
    1 mrkva
    30 g dimljene pancete
    500 g šnicli od junećeg buta
    Vegeta Natur, mljeveni papar
    list lovora, par listića kadulje
    prstohvat origana i bosiljka
    1 žlica pekmeza od šljiva by Podravka
    1 dcl vode
    1 dcl crnog vina
    2 dcl pasirane rajčice (pasate)
    2 žlice koncentrata rajčice
    1 žlica svježe nasjeckanog peršina
    prstohvat muškatnog oraščića u prahu

    Njoki od kruha:
    150 g starog francuskog crnog kruha sa sjemenkama
    30 g maslaca
    2 jaja
    2-3 dcl mlijeka
    ½ žličice soli ili Vegete Natur
    100 g brašna
    1 žlica svježe sjeckanog peršina



Priprema

    1.

    Na ugrijanom ulju blago prepecite nasjeckanu kapulu, podlijte vodom, dodajte nasjeckani češnjak, mrkvu narezanu na kolutiće i pancetu nasjeckanu na manje komadiće.
    2.
    Prodinstajte kratko da panceta zamiriši, stavite šnicle koje ste prethodno istukli, pojačajte vatru, i okrenite ih kad promijene boju s donje strane.
    3.
    Smanjite vatru, začinite po želji (sol, papar, lovorov list, kadulja, origano, bosiljak, pekmez od šljiva), podlite vodom i vinom te pustite da kuha 30 minuta poklopljeno.
    4.

    Zatim dodajte pasiranu rajčicu (pasatu) i koncentrat rajčice pa kuhajte još 35 minuta.

    Njoki od kruha:
    1.

    Fetice crnog francuskog kruha sa sjemenkama (otprilike pola francuza) narežite na kockice i kratko prepecite na maslacu.
    2.

    Maknite kruh s vatre pa ga prelijte razmućenim jajima s mlijekom. Neka odstoji oko 10 minuta.
    3.

    Posolite, dodajte brašno i peršin. Sve dobro izmiješajte i vlažnim rukama oblikujte njoke. Od ove smjese dobije se 14 njoka.
    4.

    Stavite ih kuhati u posoljenu kipuću vodu dok ne isplivaju i nastavite kuhati na laganoj vatri 8-10 minuta. Kuhane njoke izvadite šupljikavom žlicom.

Posluživanje

Juneće šnicle u umaku poslužite uz prilog od njoka od kruha, tjesteninu ili palentu, pospite svježe nasjeckanim peršinom i prstohvatom muškatnog oraščića u prahu. I, ne zaboravite zelenu salatu!

 Savjet: Na ovaj način možete pripremiti gulaš od mljevenog mesa ili mesa narezanog na kockice.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »