Sastojci
5-6 tikvica
4 jajeta
9 kasika brasna
2 male kasike praska za pecivo
2 male kasike soli
1 mala aksika Vegete
1/4 male kasike bibera
1/2 male kasike bijelog luka u prahu
1/2 solje ulja(solja 250 ml)
1 solja jogurta
1 solja ribanog sira po zelji
I jos
4 kasike krusnih mrvica
oko 2 kasike maslaca sobne temperature
Priprema
1.
Tikvice oprati ,oguliti i izribati na krupni ribez.
Staviti ih u cjediljku,posoliti i ostaviti da odstoje desetak minuta.
2.
U zdjeli pomijesati sve navedene sastojke,zatim dodati tikvice koje ste prethodno ocijedili i sve pomijesati.
3.
Dublju tepsiju premazati maslacem i posuti krusnim mrvicama.
Istresti pripremljenu smjesu u tepsiju i po zelji posuti sa malo krusnih mrvica.
4.
Peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 210 stepeni 45 minuta ili dok fino ne porumeni.
5.
Peceno,ostaviti petnaestak minuta da se malo ohladi prije sluzenja.
EmoticonEmoticon