Jedan specijalitet iz turske kuhinje na vašem stolu. Svidjet će vam se sigurno…
Sastojci
3 krompira
1 manja glavica luka
200 gr. fasiranog mesa
18 gotovih jufki
malo ulja
Za premazivanje
1 jaje malo mlijeka
malo maslinovog ulja
curekot za posipanje
Priprema
Skuhati krompir i napraviti pire. Sitno isjeckati luk, pa ga malo preprziti na ulju. Tome dodati fasirano meso i isprziti. Kada je meso przeno, dodati mu pire krompir i sve fino izmjesati da se sjedini.
Jaje, mlijeko i maslinovo ulje dobro umutiti. U soljicu za kafu staviti duplu jufku (ne treba premazivati). Malom kasikom filovati vec napravljenom smjesom. Kada napunite soljicu do vrha, krajeve slozititi unutra. Kako koji kraj slazete, premazivati jajetom.
Redati u pleh na koji ste stavili papir za pecenje. Sve premazati smjesom od jajeta i posuti curekotom. Peci u zagrijanoj rerni dok ne porumeni piše coolinarika.com (Dzidza)
EmoticonEmoticon