Sastojci:
1 kg crvenih mesnatih paprika ( po želji možete staviti i neku ljutu papriku )
500 g sremskog sira
6 jaja
50 g griza
200 g izrendanog kačkavalja
25 g brašna
100 ml ulja
3 deblje kore za pitu
200 ml kisele pavlake
Priprema:
Paprike oprati i osušiti pa ih ispeći na roštilju ili u rerni ispod gornjeg grejača.Pečene staviti u zdelu,poklopiti i ostaviti da se ohlade.Oljuštiti ih u očistiti od semenki pa ih stavite u cediljku i ostavite da se dobro ocede.
Ja sam ovo uradila prethodnog dana, uveče i ostavila ih preko noći da se ocede.
Vatrostalnu posudu 20cm X 29cm i dubine 5-6cm premazati sa uljem,stranice i dno i svaku koru poprskati sa malo ulja,presaviti je i staviti na dno,znači od tri kore trebate imati 6 redova,jer ih stavljamo duplo. Preko kora posuti malo griza i preko griza naređati polovinu iscepkanih paprika ( ja sam imala razne boje paprike, biće vam lepši efekat samo sa crvenim ),posoliti i posuti opet sa grizom.
Umutiti 6 belanaca posebno, u šne, dodati švapski sir,100 g rendanog kačkavalja i 25 g brašna i sve to sjediniti. Preliti smesu preko paprika i lepo poravnjati.
Preko sira naređati ostatak paprika,posoliti i posuti sa grizom.
Umutiti 6 žumanaca, dodati kiselu pavlaku i preliti preko paprika. Posuti sa ostatkom rendanog kačkavalja.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C i peći oko pola sata do 40 minuta dok vam fino ne porumeni.
Pečenu pitu ohladiti, iseći na komade i poslužiti.Mi smo je jeli uz paradajz salatu.
Nisam sigurna odakle je ovaj recept preuzet, ako je vaš, molim vas stavite link, rado ću ga dodati u receptu.
EmoticonEmoticon