Sastojci
Krema
0,2 l mlijeka
1,5 dl grisa
1 jaje
1,5 dl šećera
1 vanili šećer
0,8 l mlijeka
0,5 l vrhnja za šlag
malo ruma – dodati u šlag
1/2 KG PETIT keksi
Priprema
1.
Staviti kuhati 0, 8 l mlijeka i kad mlijeko zakipi ulijati u njega sve gornje (dobro promiješane) sastojke.
Ohladiti i umiješati 1 margarin za kreme.
2.
Za slaganje kolača treba vam kalup ili duboki protvan.
Slažite u kalup red petit keksi, na njih ide polovica kuhane kreme, zatim polovica tučenog vrhnja, zatim opet red keksi, kreme i vrhnja.
Kolač završiti sa čokoladnom glazurom ili ukrasiti po želji mrvicama.
Posluživanje
Kolač je poželjno napraviti dan ranije ili nekoliko sati prije serviranja da kekse otpuste i da se mogu rezati (budući da ih nje potrebno vlažiti)
Izvor: coolinarika.com Gris kocke by skorpija74
EmoticonEmoticon