nedjelja, 14. kolovoza 2016.

IDE UZ VRUĆINE. KAO RUČAK ILI VEČERA.TOPLO ILI HLADNO. JAKO UKUSNO.


Sastojci:
oko 800 gr  tikvica (tri srednje otprilike)
2 jaja
2 kašike prezle
1 prepuna kašika kisele pavlake
125 gr sira ( feta ili slično)
kašika -dve maslinovog ulja
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
malo belog luka, u prahu ili svež
10-ak listića svežeg bosiljka ( ili malo mirođije)
malkice mocarele za narendati odozgo, ili nekog kačkavalja, a može i susam
maslac za podmazivanje

Priprema:
Tikvice  ogulite i izrendajte, posolite, izmešajte pa ostavite u cediljci pola sata-sat da puste vodu.
Zatim uključite rernu na 180 C da se zagreje. Za to vreme umutite jaja, sir, pavlaku, maslinovo ulje.
Rukama zahvatajte tikvice, dobro iscedite i spuštajte u fil. Dodajte prezle, prašak za pecivo, beli luk i sitno seckani bosiljak. Dobro izmešajte i sipajte u vatrostalnu činiju u koju ste stavili papir blago podmazan maslacem. Narendajte malo mocarele odozgo, možete posuti i sa susamom.
Pecite dok ne požuti, oko pola sata.


EmoticonEmoticon