Sastojci
4 pileća bataka
4 pileća karabataka
450 g kisele pavlake
3 kašike senfa
4 čena belog luka
1 dl maslinovog ulja
malo Vegete
malo soli
malo bibera
3-4 krompira
Priprema
1.
Najpre sa mesa skinuti kožicu (ako više volite sa kožicom možete je ostaviti).
2.
Pomešati kiselu pavlaku, senf, ulje, Vegetu, so, biber i rendani beli luk, pa sve dobro sjediniti.
3.
Meso umakati u sos i ređati ga u nauljenu tepsiju.
Preostalom smesom preliti meso i rasporediti krompir sečen na kockice.
4.
Tepsiju prekriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 50 minuta.
Skinuti foliju i vratiti tepsiju u pećnicu još 10 minuta.
Posluživanje
Recept je iz časopisa ''Pošalji recept'' uz moje male izmene.
Poslužite toplo uz zelenu salatu. Uživajte u ovom preukusnom jelu, prijatno
EmoticonEmoticon