Sastojci
1 velika jabuka (ja volim kisele jabuke a najlepse su mi ajdare)
6-7 sljiva
1 kesica caja od hibiskusa
sok od pola limuna (ili malo limunutsa)
3 karanfilica
na vrh noza cimeta (vrlo malo)
oko 5-6 kasika secera (zavisno od ukusa)
1 l vode
pola kesice vanil secera
Priprema
1.
Jabuku oljustite i isecite na krupnije komade.
2.
U vodu stavite sljive, jabuku, cimet, karanfilic, vanil secer, secer, filter kesicu caja, sok od limuna i pustite da vri 10-15 min.
3.
Dodajte jos secera ako je potrebno i pustite kompot da se ohladi i da se ukusi stope.
4.
Uvek je lepsi kada odstoji par sati.
5.
Evo ga
Posluživanje
Mozete dodati i neko drugo voce, tipa visnje.
Ja sam imala sljive u zamrzivacu (prelila sam ih vrelom vodom, pustila da odstoje minut-dva, tu vodu sam bacila i nalila novu u kojoj sam kuvala kompot).
EmoticonEmoticon