srijeda, 31. kolovoza 2016.

ONAJ KO JE JEDNOM PROBA PRAVIT ĆE JE SVAKE GODINE : CEPKANA PAPRIKA U TEGLI ZA ZIMNICU

Stari dobri recept...Obavezan deo zimnice, ukusno, izdašno i uvek rado viđeno na trpezi...


Sastojci
    20 kg crvenih paprika
    1/2 kg ljutih crvenih paprika
    1 ipo čaša ulja
    so
      1 ravna kašika esencije

Priprema
    1.
    Paprike ispeći i oguliti i očistiti od semena, takve ih staviti da se cede do sutra dan.
    2.
    Oguljene paprike iseckati uzdužno na tanke delove.
    3.
    U šerpu dobro zagrejati ulje pa dodati paprike i kuvati uz stalno mešanje sat vremena. Na pola kuvanja dodati soli po zelji a pred sami kraj esenciju.
    4.
      Tegle zagrejati, sipati cepkanu i okrećati tegle naopako da se tako hlade.
    5.
    Od ove količine paprika uvek mi ispadne 9 tegli od 1 kg.
    6.
    Prijatno! 


EmoticonEmoticon