nedjelja, 7. kolovoza 2016.

JEDAN DIVAN RUČAK KOJI MORAM PODIJELITI SA VAMA.....


Sastojci
700g pileceg mesa
3 mlade tikvice
150-200g listova gaude
2 kasike paradajz pirea
2dc kisele pavlake
3 jaja
2dc mlijeka
600g krompira

Priprema
1.
Prvo idemo da  skuhamo  krompir!
Ogulimo i stavimo u vodu kuhati, i kad je skuhan,krompir posolimo dodamo 1 jaje i fino izgnjecimo.
2.
Dok se krompir kuha,mi će mo pileca prsa iseci na snicle ne tanke,malkice deblje.Istućice mo ih tuckom za meso:).)),zaciniti po zelji.Zatim ih poprziti na na malcice ulja,da porumene.slika1
3.
Tikvice oprati,odsjeci ih vrhove i pomocu noza za guljenje isjeci na duge listove.Posoliti ih i ostaviti da omekšaju.
4.
Pržene snicle, namazite paradajz pireom ili nekim drugim sosom od paradajza,ja koristim Barilu sa bosiljkom.Zatim snicle prekriti,jednim listom gaude i uviti u list tikvice.kao na slici! slika 2 i 3 i 4

5.
Umutite pavlaku 2 jajeta i mlijeko,dodati so biber i vegetu.Ja sam to dobro izmutila mikserom da bude glatka smjesa.
6.
Vatrostalnu posudu ili neku drugu koju imate,malo nauljiti i u nju poslagati upakovane snicle.Preko njih malo naribati gaude,i odozgo staviti pire krompir i lijepo poravnati.slika5 i 6
7.
Preliti smjesom od jajeta i mlijeka,i peci na 200 stepeni,dok malkice pire ne  uhvati lijepu boju,nekih 20 min.


EmoticonEmoticon