subota, 13. kolovoza 2016.

GRČKA PITA OD ŠPINATA.. MOŽE SE SLUŽITI KAO PRILOG ILI GLAVNO JELO UZ NEKU SEZONSKU SALATICU


SASTOJCI
1 pakiranje lisnatog tijesta
1,5 kg špinata
2 luka
4-5 češnja češnjaka
200 g fete
2+1 jaja
5 žlica vrhnja za kuhanje
vegeta
sol
biber
muškatni orašćić
maslinovo ulje
sezam

PRIPREMA
1.
uzeti okruglu tepsiju od 26 cm, razvaljati polovicu lisnatog tijesta (da bude jedno 10ak cm veće od tepsije), staviti u nutra da prelazi rubove, na to staviti papir za pećenje i nešto da se tijesto ne digne (grahovice, metalnu rešetkicu…)
peći 10-15 minuta na 200C
2.
špinat očistiti, luk i češnjak usitniti, prodinstati na maslinovom ulju, te na to staviti špinat par minuta da uvene..
feta sir narezati na kockice.
kad je špinat gotov, dobro ga ocijediti, usitniti dodati, fetu, 2 jaja, začine po želji i vrhnje za kuhanje..lagano izmiješat
3.
razvaljati drugu polovicu tijesta, špinat sipati na pečenu polovicu, prekriti ga razvaljanim tijestom
narezati gornji dio na kocke (paziti da ne prerežete donji dio)
staviti peći na 200C 20ak minuta, izvaditi, premazati razmućenim jajetom i posipati po želji sezamom te peći još 10ak minut
4.
servirati kao glavno jelo ili kao prilog 🙂

http://www.coolinarika.com/


EmoticonEmoticon