srijeda, 10. kolovoza 2016.

BRZI RUČAK KOJIM ĆETE SVE OSTAVITI BEZ TEKSTA: BUREK IZ ŠOLJE ILI FILDŽAN BUREK

Jedan specijalitet iz turske kuhinje na vašem stolu. Svidjet će vam se sigurno…


Sastojci

    3 krompira
    1 manja glavica luka

    200 gr. fasiranog mesa
    18 gotovih jufki
    malo ulja

Za premazivanje

    1 jaje malo mlijeka
    malo maslinovog ulja
    curekot za posipanje

Priprema

Skuhati krompir i napraviti pire. Sitno isjeckati luk, pa ga malo preprziti na ulju. Tome dodati fasirano meso i isprziti.  Kada je meso przeno, dodati mu pire krompir i sve fino izmjesati da se sjedini.

Jaje, mlijeko i maslinovo ulje dobro umutiti. U soljicu za kafu staviti duplu jufku (ne treba premazivati). Malom kasikom filovati vec napravljenom smjesom. Kada napunite soljicu do vrha, krajeve slozititi unutra. Kako koji kraj slazete, premazivati jajetom.

Redati u pleh na koji ste stavili papir za pecenje. Sve premazati smjesom od jajeta i posuti curekotom. Peci u zagrijanoj rerni dok ne porumeni piše coolinarika.com  (Dzidza)


EmoticonEmoticon