utorak, 16. veljače 2016.

PUSTINJSKA OLUJA - DEFINITIVNO, MOJ OMILJENI DESERT KOJI MORATE PROBATI..UBIJEĐENA SAM DA ĆE I VAMA BITI OMILJEN!



Sastojci
    7 jaja
    14. kašika šećera
    200 gr kokosovog brašna
    250 gr margarina

    100 gr čokolade za kuhanje
    2. šlag kreme od vanilije

Priprema
    1.
    KORA
    - Sedam bjelanaca pjenasto umutiti u posudi, zatim dodati sedam kašika šećera. Kada ste sve to dobro umutili, u smjesu dodajte 200 gr, kokosa te sjediniti. Dobivenu smjesu izliti u posudu za pečenje koju ste prethodno pouljili i peći na mlakoj temperaturi oko 15 min.
    FIL
    - U posudi staviti sedam žumanaca i sedam kašika šećera i dobro ih izmutiti. Zatim dodati margarin i dobro sjediniti.

    - Čokoladu za kuhanje od 100 gr. rastopiti (ja je topim sa 2/3 kašike ulja), zatim ohladiti i dodati prethodnoj smjesi i sve sjediniti.
    KREMA
    - Umutiti dvije šlag kreme od vanilije
    - Kada se kora ohladi, na nju staviti cijeli fil, a preko fila kremu od vanilije. Kolač je najbolje odmah isjeći na kocke.
    - Kolač staviti u frižider na 2/3 sata i onda je spreman za posluživanje.


EmoticonEmoticon