ponedjeljak, 22. veljače 2016.

BRZE ČOKOLADNE KOCKE

Ove čokoladne kocke moji ukućani jako vole a i ne moraju biti u frižideru pa su i praktične za serviranje na stolu jer mogu  dugo stajati a da ne izgube oblik.

Sastojci 
Biskvitna podloga
6 kom bjelanjaka
20 dag šećera
10 dag margarina otopljenog
12 dag brašna
2 žlice kakaa
Krema

3 dag želatine u prahu ( 3 paketića)
25 dag šećera u prahu
6 kom žumanjaka
3 rebra čokolade za kuhanje otopljene 8 dl slatkog vrhnja (biljno- Halta ili slićno)

Uputstvo za pripremu:

Belanca umutiti u čvrsti snieg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomešano sa kakaom dodati malo po malo,i dalje mešati najmanjom brzinom. Masu izliti u pleh obložen papirom i peći na 200c dok ne bude gotov.
Za kremu želatin i šećer otopiti u 3-5dl vode, staviti na laganu vatru da se otopi i mešati mikserom dok ne počne da vri. Skinuti sa vatre i hladiti oko 10 min, dodati pomešana žumanca i opet mikserom mešati dok ponovo skoro ne zakipi, ohladiti da bude mlako i podieliti u dva diela.
U jedan deo staviti rastopljenu čokoladu i šlag od 400ml slatke pavlake i lagano promešati varjačom,a u drugi deo staviti šlag od 400ml slatke pavlake i lagano promešati. Čokoladnu kremu izliti u tepsiju na biskvit ,poravnati pa odmah izliti i žutu kremu, poravnati i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom glazurom ili samo rendanom čokoladom. Posluživanje Ostavi na hladnom da se dobro ohladi i stvrdne. Ja ga sečem vlažnim nožem da se ne bi lepio. PRIJATNO I UŽIVAJTE!


EmoticonEmoticon