utorak, 16. veljače 2016.

MEKANE, PRHKE I UKUSNE KUPUS KIFLICE – UKUSNIJE OD KROASANA I DUŽE MOGU DA STOJE



Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
500 grama brašna
2 kom jaja
1 sveži kvasac
100 ml ulja
300 ml mlijeka
2 m. kaš. soli

1 m. kaš. šećera
I još :
125 grama margarina
1 žumance
kaš. soli
po želji sir oko 200 do 300 grama feta ili svježi svjedno
Za premaz:
bejlance i po želji susam

PRIPREMA
umjesite zajedno sve sastojke navedene za tijesto, tako da dobijete mekano kompaktno tijesto, ako je previše rijetko dodajte malo brašna ili ako je kruto onda malo mlijeka. Zatim porite tijesto vlažnom krpom i ostavite da odstoji.

Kad nadođe onda ga podjelite u tri dijela, a stavite na pobršnjenu površinu da vam se ne lijepi. Pa sva tri dijele razvucite na debljinu oko 3 mm.
Zatim pomažite sa nadjevom od umućenog žumaceta i margarina, sa soli i onda stavite sir. Urolajte u rolat tijesto i sjecite tanjirićem (tacnicom za kafu) i rolat sjecite cik-cak.
Pa redajte na pouljeni pleh i nek odstoje tako 10 min, premažite bjelancetom i pospite susamom, pa onda pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata dok ne porumene.


EmoticonEmoticon