SASTOJCI:
Kore:
9 belanaca
250gr šećera
300 gr pečenog, neslanog kikirikija
4 kašike brašna
4 kašike kakao
prašak za pecivo
Fil:
600 ml mleka
9 žumanaca
8 kašika brašna
200 gr šećera
250gr margarina
Još:
250 gr šlaga u prahu
250 ml kisele vode
čokolade ili kikiriki za ukrašavanje
Priprema
1.
Kore: Umutiti dobro belanca u čvrst sneg, dodati šećer dok se ne rastopi. Na kraju umešati brašno, kakao,mleveni kikiriki i prašak za pecivo.
Sve dobro promešati, sipati u podmazan pleh i peći oko 20 minuta na 170C. Koristila sam četvrtasti kalup 41x41cm. Ispečenu koru podeliti na tri jednaka dela.
2.
Fil: Umutiti žumanca, brašno i šećer, pa zakuvati u mleko. Kad se ohladi, dodati ulupan margarin.
3.
Umutiti šlag sa gaziranom vodom.
Ređati: kora-fil-kora-fil-kora-fil-šlag
Sa strane sam stavila malo mlevenog kikirikija i posula tortu od gore čokoladom.
EmoticonEmoticon