Sastojci
5kg crnog groždja
4kg kristal šećera
6 kesica limuntusa
2l vode
Priprema
1.
Grozdje oprati i skinuti sa peteljke.
2.
Staviti u blender i samo malo izmiksati, ne smeju kostice da se samelju posto su kostice gorke.
3.
Staviti u veliku posudu izmiksano grizdje.
4.
Dodati secer i limuntus i izmesati i pokriti.
5.
Ostaviti da stoji 24 sata i povremeno dobro izmesati.
6.
Sutradan naliti u serpu 2l vode i prokuvati kratko, oko 10-ak minuta.
7.
Procediti(ja sam to radila kroz pasirku za paradajz) i nasuti u ciste sterilne flase i dobro zatvoriti.
8.
Ususkati flase u cebe i ostaviti do sutra, a nakon toga sloziti na police od spajza.
9.
Nakon otvaranja drzati u frizideru.
Izvor: coolinarika.com (rankos)
EmoticonEmoticon