Sastojci
Biskvit
100gmargarina (rama)
120gšećera
dva jaja
150gbrašna
pola vrećice praška za pecivo
dvije kašike kakao
jedan prstohvat soli
75mlmlijeka
Krem
600ml slatkog vrhnjaundefined
trivrećice kremfixa
120gpuder šećera
jedna vrećica vanilla šećera
70gčokoladnih mrvica
osam manjih banana
malo arome okusa banane
Način pripreme
Margarin i šećer ujediniti i izmiksati.
Dodati jaja i sve na pjenasto izmiksati.
Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, so i mlijeko.
Miksati da se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice).
Springform Ø 26cm prekrit backpapirom, a okolicu premazati margarinom i na tanko posuti brašnom.
Masu uliti, pa lopaticom površinu mase ujednačiti.
Biskvit peći na 160°C.
Hladnom biskvitu kašikom lagano sredinu vaditi do okolice i dna cca. 2cm. Ostatke sredine vaditi u drugu zdjelu i izmrviti u što sitnije mrvice.
Banane prečistiti i poredati u sredinu biskvita kao što je na slici.
Krem: Slatko vrhnje sa kremfixom i oba šećera na čvrsto izmiksati, zatim dodati čokoladne mrvice i aromu, pa ponovo lagano na kratko izmiksati.
Na banane sav krem kupolasto nanijeti.
Odvojenim mrvicama od biskvita prekriti sav krem i lagano rukama mrvice ispritiskati, oblikovati.
Kolač ostaviti u frižider nekoliko sati, a ponajbolje preko noći!
EmoticonEmoticon