Sastojci
300g mljevenog mesa
1 luk
1 cehne bijelog luka
5-6 krompira
1 koncentrat od rajcice (70g)
so, biber, crvena mljevena paprika
1 kafena kasika suhog persuna
4 mrkve
2 rajcice
300ml povrtnog temeljca
1 konserva crvenog graha (255g)
ulje
1/2 kafene kasike secera
Priprema
1.
Zagrijat ulje u dubljoj tavi, przit meso, dodati oba sjeckana luka, dodat i krompir rezan u kocke pa zacinit sa so, biberom i paprikom. Dodati koncenrat dobro promijesat pa preliti sa temeljcom, dodat secer, sjeckanu mrkvu, persun i pustit da se kuha, povremeno dodavat vode pomalo.Ubacit sjeckanu rajcicu.
Pred kraj kuhanja dodat opran grah, sve dobro promjesat i zacinit na kraju.
2.
Razne kombinacije povrce su moguce, stavite sta volite i sta se nade u kuci: paprika, grasak itd.
Posluživanje
Posluzit vruce uz hljeb. Moji vole svi.
Zelim vam ugodan tek!!!
EmoticonEmoticon