srijeda, 28. rujna 2016.

BRZI ZEBRA KOLAČ SA DVOBOJNIM BISKVITOM I UKUSNOM ČOKOLADNOM KREMOM


Sastojci
Biskvit:
4 jaja L veličine
120 g šećera
375 g glatkog brašna
250 ml ulja
150 ml vruće vode
1 ipo žličica praška za pecivo
20 g kaka u prahu
2 velike žlice vode
1 žličica ruma
ribana korica veće naranče
Krema:
100 g tamne čokolade 60% kakaa
100 ml vrhnja za šlag
70 ml mlijeka
250 ml vrhnja za šlag
Još:
đem od marelice za premaz

Priprema
1.
Za biskvit prosijte sve suhe sastojke osim kakaa u prahu.
Napravite udubljenje u sredini i tu dodajte sve mokre sastojke osim vode.
Pomiješajte smjesu lagano mikserom,sada u tankom mlazu dodajete vodu uz lagano miksanje.
Podijelite smjesu na pola,ali tako da vam malo više ostane svijetle smjese.
U drugu manju polovicu dodajte dvije žlice vode i 20g kakaa.
Pomiješajte.
U kalup za pečenje obložen pek papirom uljevajte malo svijetle pa tamne smijese naizmjenice dok ne potrošite svu smjesu.
Kad potrošite smjesu malo protresite kalup po podlozi da se smjesa izjednači i čačkalicom pravite krugove da se smjesa po vrhu prošara.
Tako dobijete zebra uzorak.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 170C 35-40 minuta.
Ja sam radila u četvrtastom kalupu 35x20cm
Mlaki biskvit prelijte sa hladnim mlijekom u koji dodajte malo ruma.
Kad biskvit upije svo mlijeko premažite ga đemom od marelica.
2.
Za kremu u mlijeku i 100 ml vrhnja za šlag na laganoj vatri rastopite čokoladu.
U posudu za miksanje stavite 250 ml vrhnja za šlag .
Krenite miksati na laganoj brzini i u tankom mlazu dodajite mlaku čokoladu.
Miksajte na lagano,dok ne dobijete laganu muss teksturu.
Premažite kremu po kolaču..
Stavite na hlađenje.
Po želji pospite ribanom čokoladom ili prelijte čokoladnom glazurom.


EmoticonEmoticon