petak, 2. rujna 2016.

OVAJ BANANA SPLIT ROLAT JE NAJBOLJI ROLAT KOJI SAM PROBALA I NEODOLJIVO ME PODSJEĆA NA SLADOLED!



Sastojci

    biskvit
    6 jaja
    2 kas. vrele vode
    150 g secera u prahu
    60 g brasna
    50 g mljevenih oraha
    1 vanilija secer

    fil
    400 ml mlijeka
    1 puding od vanilije
    200 g maslaca
    150 g secera u prahu
    2-3 banane
    3-4 kas. cokoladnih mrvica

    ukras
    2 slag kreme
    2 kas. eurokrema
    3 kas. mljevenih oraha


Priprema

    1.
    Pjenasto umutite zumanca sa 75 g secera u prahu.
    Dodajte 2 kas. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja.
    Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer.
    2.
    U umucena zumanca dodajte lagano brasno sa mljevenim orasima.
    Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto.
    Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.
    3.
    Ispecenu koru odmah izrucite na krpu , posutu secerom i zarolajte u rolat.
    4.
    Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp.
    Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa secerom.
    5.
    Omeksali maslac umutite sa secerom u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom.
    U fil dodajte cokoladne mrvce i dobro promijesajte, ostavite ga 30 min u frizideru.
    Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita.
    Banane ogulite , odstranite im krajeve i poslozite jednu do druge na vrhu biskvita.
    Biskvit lagano urolajte i ukrasite slag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
Izvor: coolinarika.com   (ciciban)


EmoticonEmoticon